Lühikeste tähtaegadega Euriborid jätkasid rekordilainel

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euro logo Euroopa Keskpangas
Euro logo Euroopa Keskpangas Foto: SCANPIX

Euroopa Pankade Föderatsiooni intressimäär Euribor püstitas täna taas uue rekordi kolme kuu osas, väikese languse tegid läbi kuue ja 12 kuu intressimäärad.


12 kuu Euribor, mis kolm päeva järjest püstitas rekordeid, libises täna 0,033 protsendipunkti võrra allapoole 5,493 protsendi tasemele.

Eestis kommertspankade välja antavate pikaajaliste laenude baasintressiks olev 6 kuu Euribor vajus täna 5,415 protsendini, võrreldes 5,421 protsendiga eile.

Kolme kuu Euribor kerkis 0,009 protsendipunkti 5,339 protsendini, jätkates rekordite lainel.

Piir tõusvate ja langevate intressimäärade vahel kulgeb 4 kuu juures. Nimelt kerkisid nelja kuu ja sellest lühema tähtajaga laenude intressimäärad. Kõik neljast kuust pikema tähtajaga laenude omad aga langesid.

Euroopa Keskpanga president Jean-Claude Trichet andis pärast EKP nõukogu eilset istungit mõista, et pank on valmis reageerima ehk intressimäärasid alandama ükskõik millal.

Tema sõnul oli intressimäärade kärpimine olnud juba nüüd päevakorras, kuid nõukogu otsustas üksmeelselt neid seekord mitte korrigeerida.

Ökonomistid ja finantsturud tõlgendasid Trichet' juttu selliselt, et EKP võib baasintressimäära praeguselt 4,25 protsendi tasemelt alandada juba novembris-detsembris.

Euribor (Euro Interbank Offered Rate) on Euroopa Pankade Föderatsiooni (EBF) arvutatav esmaklassiliste pankade omavahelise raha väljalaenamise intress tagatiseta laenude puhuks.

Umbes 5000 panka esindav EBF hakkas Euribori arvutama 1999. aastal. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles