Tervishoiu rahastuse omaosaluse tõusule napib toetust

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haigekassa
Haigekassa Foto: PEETER LANGOVITS/PM/SCANPIX

Ühe pikaajalisema lahendusena haigekassa eelarve tasakaalu saamiseks on rahandusminister Sven Sester välja pakkunud ka patsiendi omaosaluse tõusu, mis Eestis küünib 25 protsendini ja on nii WHO kui ka OSCE hinnangul juba liialt kõrge. Erilist toetust osapoolte hulgas sellele veel ei ole.

«Ma ei kujuta ette, et me peaksime laste puhul mingit osalustasu maksma. Täpselt samuti täiskasvanutel, sest omaosalus jääb üsna suureks eriti, kui inimene peab veel olema järelravivoodil või muus sarnases olukorras,» rääkis haigekassa nõukogusse kuuluv lastekaitse liidu esindaja Ene Tomberg.

Tema sõnul on omaosaluse tõusu suhtes iseäranis tundlikud näiteks paljulapselised perekonnad. Lisaks, juba praegu kulutavad eestlased väga palju hambaravile, mida kompenseeritakse minimaalselt. Rahandusministri ideed ravijuhtude omaosaluse (visiidi- ja voodipäevatasu haiglas – toim) suurendamise suhtes ei toeta ka ametiühingute keskliit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles