Harry Potteri sarja esimene raamat on väärt ligi 30 tuhat eurot

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raamat «Harry Potter ja tarkade kivi»
Raamat «Harry Potter ja tarkade kivi» Foto: Barry Batchelor/PA Wire/Press Association Images

Maineka Harry Potteri sarja esimene raamat «Harry Potter ja tarkade kivi» kõige esimene trükis jõuab novembris oksjonile, raamatu väärtus võib olla ligi 20 000 naela, sest selles esineb kummaline viga.

Independent kirjutab, et raamatu esimese 500 trükise seas on eksemplar, kus Harry Potteri kooliasjade nimistus, mis Hogwartsi võlukooli minekuks vajalikud, on eksikombel kirjutatud «üks võlukepp» kaks korda. Oksjonil Bonhams Fine Books and Manuscripts võib raamatu väärtus küündida 26 000 naelani ehk veidi üle 30 tuhande euro. Oksjon toimub käesoleva aasta 9. novembril Londonis.

Lõik, kus viga esineb, asub 53. leheküljel. Artikli autor soovitab üle vaadata ka enda raamatu ingliskeelsed väljaanded.

«Harry Potteri sarja esimene raamat «Harry Potter ja tarkade kivi» on paljudele lugejatele mõju avaldanud. Raamatus esinev viga teeb selle veelgi väärtuslikumaks. Võlukepp, mida Harry Potter kasutab, on osa tema maagilisest võimest,» ütleb oksjoni peakorraldaja Matthew Haley. Ta lisab, et raamat on väga heas korras ning huvilisi on märkimisväärselt.

Esmakordselt 1997. aastal ilmunud raamatut «Harry Potter ja tarkade kivi» on müüdud üle 400 miljoni eksemplari.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles