Seakasvatajad tahavad katkuga võitlemiseks sõjaväge appi (9)

Marge Aliaga
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuperjanovi pataljoni ajateenijad
Kuperjanovi pataljoni ajateenijad Foto: Mari Luud / Õhtuleht

Möödunud nädalal aset leidnud seakasvatajate ja veterinaaride kohtumisel nõudsid seakasvatajad seoses seakatku laastamistööga riigilt metssigade arvukuse kiiremat vähendamist.

«Kui jahimehed ei saa küttimisega hakkama, siis tuleb kaitseministeerium appi kutsuda, sest neil on ju ka relvad,» kõlas üks kohtumisel kõlanud seisukoht. Kaitseväe kasutamist sigade küttimisel pooldab ka Saaremaa seakasvatusettevõtteid ühendava Valjala Söödatehase juht Raul Maripuu, vahendab Saarte Hääl.

Veterinaar- ja toiduameti peadirektor Indrek Halliste ütles kohtumisel seakasvatajatega, et võitlust seakatkuga saab nimetada sõjaks ja nn sõja ajal ei saa lõpmatult kaalutleda iga otsuse juures, vaid tuleb olla jõulisem ja otsustuskindlam. Sõjakas meeleolus olid ka seakasvatajad ise, kes leidsid, et «katku ajal tuleks registreerimata ja nõudeid mittetäitev seapidaja nimetada kurjategijaks!» 

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles