Olvi ostis poole Valgevene õllefirmast

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eestis kuulub Olvi kontserni A.Le Coqi õlletehas. Pildil Bocki õlu.
Eestis kuulub Olvi kontserni A.Le Coqi õlletehas. Pildil Bocki õlu. Foto: Peeter Langovits

Soome kontsern Olvi ostis ära ligikaudu poole Valgevene suuruselt neljandast õlletootjast Lidskoje Pivost, makstes selle eest 11,5 miljonit eurot ehk 180 miljonit krooni.

Olvi teatel on tegemist firma jaoks loomuliku laienemissuunaga, kuna varasemast ajast on Olvi kontsernil õlletehased kõigis Balti riikides, vahendas STT

Kontsernile kuulub 100 protsenti Eesti AS A. Le Coqi õlletehasest, 98,15 protsenti Läti firmast A/S Cesu Alus ja 99,57 protsenti Leedu firmast AB Ragutis.

Suunatud aktsiaemissiooni järgi kuulub Olvile 51 protsenti Lidskoe Pivost, ülejäänud 49 protsendi omanikuks on ettevõtte töötajad.

Olvi teatel on Valgevene firma olnud igal aastal kasumis ja seda alates 1993. aastal toimunud erastamisest. 2007. aastal oli Lidskoje Pivo käive 22 miljonit eurot ja firma turuosa Valgevenes oli 12 protsenti.

Lisaks Olvile on Valgevene õlleturul välisfirmadest ka Carlsberg/BBH ja Heineken. Ülejäänud sealsed firmad kuuluvad riigile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles