Tootmine jätkas ikka odavnemist

Marge Aliaga
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Marko Saarm / Sakala

Tööstustoodangu tootjahinnaindeksi langus oli selle aasta juulis võrreldes juuniga 0,3 protsenti ja võrreldes eelmise aasta juuliga üks protsent.

Tootjahinnaindeksit mõjutas juulis eelmise kuuga võrreldes keskmisest enam hindade langus elektrienergia, gaasi, auru ja konditsioneeritud õhuga varustamises ning mäetööstuses, samuti hindade tõus elektroonikaseadmete, kütteõlide ja kemikaalide tootmises, teatas statistikaamet. 

Läinud aasta juuliga võrreldes mõjutas indeksit keskmisest enam hinnalangus elektrienergia, gaasi, auru ja konditsioneeritud õhuga varustamises, mäetööstuses ning kemikaalide ja keemiatoodete tootmises, samuti hinnatõus elektroonikaseadmete tootmises.

Ekspordihinnaindeksi langus oli tänavu aasta juulis võrreldes juuniga 0,2 protsenti ja võrreldes mulluse juuliga 1,1protsent.

Eelmise kuuga võrreldes langes juulis keskmisest enam turbatoodete, naftasaaduste ning mootorsõidukite osade ja lisaseadmete hind, samas tõusis elektrienergia, ehitusmaterjalide ja elektroonikaseadmete hind.

Impordihinnaindeksi langus oli juulis võrreldes juuniga 0,8 protsenti ja võrreldes 2015. aasta juuliga 3,4 protsenti.

Eelmise kuuga võrreldes langes juulis keskmisest enam elektrienergia, naftasaaduste ja mööbli hind, samas tõusis põllumajandussaaduste, ehitusmaterjali, väärisesemete ja muude toodete hind.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles