Viis märki, et alluva roll ei sobi sulle

Mariann Prooses
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AIVAR AOT

Paljud meist lepivad eluaegse palgatööga põhjusel, et palgatöö pakub kindlat kuutasu või puudub piisav julgus või ambitsioon palgatöö reelt maha astuda ning oma ettevõtlusega alustada. Kuid on ka neid, kes on pidevalt tööalastel eneseotsingutel ning ei lepi enne, kui on suutnud edukalt oma ettevõtte käima panna.

Kui sa tunned hinges rahustust ja alljärgnevad väited sind iseloomustavad, on võimalik, et peaksid hakkama mõtlema ettevõtjaks hakkamise peale, kirjutab Inc.

Rutiinne töö muudab sind rahutuks

Ettevõtjahingega inimestel on raske pikalt ühel töökohal püsida. Nad otsivad alati väljakutset või huvitavat rolli organisatsioonis, kus on sageli palju reegleid ja määrusi, mida tuleb järgida. See aga omakorda viib rahutuseni ja viimaks igavuseni. Organisatsioonid näevad vaeva, et meelitada oma meeskonda tipptalente, kuid sellest alati ei piisa – töötajad vajavad motiveerimist ja väljakutseid, kuid seda pakkuda on sageli raske.

Sa näed elus lõputuid väljakutseid

On teada tuntud tõsiasi, et võimekad inimesed lahkuvad organisatsioonist kui nad ei saa jõukohast tööd. Võimekad töötajad saavutavad eesmärke, mis ületavad ootusi ja kui neid piisavalt kiiresti ei edutata või ei anda arendavaid tööülesandeid, siis tüdinevad ambitsioonikad töötajad kiiresti ja suunduvad uusi väljakutseid otsima.

Sinus pulbitseb loomingulisus

Sisemine kirg hoiab loomingulisi inimesi kõrgelt motiveerituna. Loomingulised töötajad jagavad kolleegidega meelsasti ideid ja pakuvad innovaatilisi lahendusi, kuid samas neid frustreerib tööaeg üheksast viieni. Eriti veel siis, kui nad ei saa rakendada oma ideid või peavad alluma jäigale ja paindumatule töögraafikule.

Sinus on palju andeid

Ettevõtlikud inimesed  lahkuvad palgatöölt, et hakata eraettevõtjaks või otsustavad vabakutselise töö kasuks. Nad tahavad töötada vabalt valitud inimestega, leida innovaatilisi töövõimalusi, valida töötamiseks aega ja kohta, kasutada oma andeid ja ise otsustada oma sissetuleku suuruse üle. Rootslased on juba töötajate huvides eksperimenteerimas kuuetunnise tööpäevaga, et töötajad ei tunneks end liiga töö külge aheldatuna. Esimesed tulemused kinnitavad, et töötajate produktiivsus tõuseb.

Tahad maailma valitseda

Inimestest, kelles on sisemine soov maailma valitseda, saavad suure tõenäosusega ettevõtjad. Nad teavad, et pole sündinud vaid ühte asja tegema. Ideed hoiavad neid öösiti ärkvel ja pulbitsev enesekindlus annab julguse eelistada ebakindlust ja väljakutseid rutiinile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles