Võrru rajatakse Eestis seni unikaalne tankla

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alexela tankla. Foto on illustratiivne.
Alexela tankla. Foto on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Võrus tulevad uued gaasibussid liinile jaanuaris, vedaja AS Hansa Bussiliinid allkirjastas eelmisel nädalal ka AS-iga Alexela Energy lepingu, mille järgi firma hakkab enda tanklas pakkuma ka surugaasi, kirjutab Võrumaa Teataja.

Lepingu tulemusel laiendab Alexela Kose tee tanklat liinibusside teenindamiseks. Sellest saab ühtlasi Eesti esimene universaalne kõiki kütuseliike pakkuv tankla. «Leping bussifirmaga andis meile aluse, et selline tankla rajada,» ütles Alexela kommunikatsioonijuht Norbert Kaareste lehele ja lisas, et pärast laienduse valmimist kavatseb firma laiendada kliendibaasi Võru, Valga- ja Põlvamaal.

Alexela tankla hakkab toimima vedelgaasi baasil ning pakkuma surugaasi. Planeeritud tankla mahutab ligikaudu 16 tonni veeldatud gaasi, millega saab tankida veidi üle 1000 sõiduauto. Alanud on uue tankla projekteerimistööd, tankla täpne asendiplaan pole veel selge.

Hansa Bussiliinid pidas gaasitankla rajamise osas läbirääkimisi ka Pikale tänavale gaasitoru rajanud OÜ-ga Jetgas. Alexela kasuks otsustati suurema tarnekindluse tõttu, samuti on leping Alexelaga seotud maailmaturu gaasihindadega, Jetgas sellist võimalust ei pakkunud, märkis leht.

«See, kellega [Võru tulevane bussivedaja Hansa Bussiliinid] lepingu sõlmib, sõltub tarnekindlusest, hinnast, tankla valmimise ajast. Hoiame pöialt, et lähiajal saabuks selgus majja,» rääkis Jetgasi juhatuse liige Janek Parkman eelmisel nädalal Võrumaa Teatajale ja avaldas lootust, et tankla tellitakse siiski neilt.

Algselt pidi uus vedaja gaasibussidega tööd alustama märtsist, ent Võru linnas puudusid siis nii gaasitoru kui gaasitankla. Vahepealsel ajal teenindas Hansa Bussiliinid linna diiselbussidega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles