Egiptuse rahutused kukutavad aktsiaturge

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tokyo börsi hinnatabloo.
Tokyo börsi hinnatabloo. Foto: SCANPIX

Pea nädala kestnud poliitilised segadused ning vägivallalaine Egiptuses kukutab aktsiaturge, täna on languses ka pankade aktsiad ning Lähis-Ida valuutad. Hirm Suessi kanali sulgemise ees kergitab aga nafta hinda.

Poliitiline ebastabiilsus ja rahvarahutused Egiptuses  tekitavad investorites ebakindlust arenevatele turgudele raha paigutamise suhtes ning Lähis-Ida börsid tegid eile läbi viimase kaheksa kuu suurima kukkumise.

Kui lääneriikide börsid on nädalavahetusel suletud, siis moslemimaades on pühapäev tavaline kauplemispäev. Kairo börs oli eile rahutuste tõttu suletud, kuid Dubais langesid aktsiahinnad viimase kaheksa kuu madalaimale tasemele.

Analüütikud usuvad, et tõeliselt negatiivseks muutub investorite reaktsioon juhul, kui rahutused laienevad naftariikidesse.  See tähendaks langust ka praegu suhteliselt tugevana püsivas energeetikasektoris.

Jaapani Nikkei 225 indeks sulgus täna viimase kuu madalaimal, 10 237,92 punkti tasemel. Lõuna-Korea Kospi langes 1,8 protsenti 2 069,73 punktile.

Euroopa börsidel kannatavad täna enim pankade, turismifirmade ning lennufirmade aktsiad. Nii langes SASi aktsia hind Stockholmi börsil 2,4 protsenti.

Reitinguagentuur Moody’s hoiatas, et rahutuste laienemisel oleksid ühed suuremad kaotajad Euroopa ehitusfirmad.

Brenti toornafta hind kerkis täna 99,87 dollarini barreli eest. Viimati oli hind nii kõrgel tasemel 2008. aasta oktoobris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles