Kreeditoride esindaja: Tere juhtidele esitatud kahtlus polnud üllatav

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tere tooted
Tere tooted Foto: TOOMAS HUIK/PM/SCANPIX BALTICS

AS-i Tere suuremate võlausaldajate Nordea ja DNB Panga esindaja sõnul ei tulnud AS-ile Tere ja selle juhatuse liikmele Oliver Kruudale esitatud kahtlustus talle üllatusena, ent kreeditorid tema teada maksuametiga ise kontaktis olnud ei ole.

Teisipäeval Tere AS-i juhatuse liikmele Oliver Kruudale, veel viiele isikule ja Tere AS-ile esitatud kahtlustus maksupettuses ei tulnud Tere suuremaid võlausaldajaid DNB ja Nordea panku esindava advokaadibüroo COBALT juhtivpartner Jaanus Mody sõnul üllatusena, rääkis advokaat BNS-ile.

«Härra Kruudal on maksuprobleeme pidevalt olnud,» märkis Mody. Samas kinnitas ta, et tema isiklikult ei ole maksu- ja tolliametile (MTA) Tere võimalike maksupettuste osas ühtegi vihjet andnud ning talle pole teada, et seda oleks teinud ka keegi teine.

Mody märkis ka, et kreeditoride hinnangul tuleb Tere praegu käimas olev saneerimismenetlus kiiremas korras lõpetada ja alustada hoopiski pankrotimenetlust. Tema sõnul ei ole võlausaldajad seni pankrotiavaldust esitada saanud, kuna saneerimine alles kestab.

«Ma arvan, et saneerimist jätkata on täiesti lootusetu,» ütles Mody. Esiteks ei saadud saneerimiskava hääletamisel suuremate võlausaldajate hinnangul hääli kokku ja puudus alus saneerimisekspertide nimetamisele – kui kohus sellega nõustub, tuleb advokaadi hinnangul menetlus lõpetada.

Teiseks tuleb DNB ja Nordea panga esindaja hinnangul menetlus lõpetada ka siis, kui kohus jätab ekspertide nimetamise jõusse, kuna mõlemad eksperdid andsid arvamuse, et saneerimiskava ei vasta nõutele ega tööta.

Mody lisas, et kui juhatuse liige Kruuda pole kohtule ja teistele protsessi osapooltele andnud läbipaistvaid andmeid Tere varade ja võlgade osas, ei saa saneerimismenetlust kuidagi läbi viia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles