Facebooki juht: kõige suuremaks riskiks on riskide vältimine

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mark Zuckerberg
Mark Zuckerberg Foto: AP/Scanpix

Maailma suurima sotsiaalvõrgustiku Facebook asutaja Mark Zuckerbergi sõnul kaldub iga ettevõte, mille juht kardab riske võtta, stagnatsiooni ning on pikemas perspektiivis määratud läbi kukkuma, kirjutab Business Insider.

Zuckerberg rääkis Y Combinatori presidendile Sam Altmanile antud intervjuus, et kõige parem juhtimisnõuanne, mille ta sai ettevõtte varajaselt investorilt ja nõukogu liikmelt Peter Thielilt, puudutas just riskide võtmise vältimatust.

«Maailmas, mis muutub nii kiiresti, on kõige suuremaks riskiks riskide võtmisest loobumine,» meenutas ta miljardärist investori sõnu.

«Kui ettevõte seisab paigal ning ei tee muudatusi, ei suuda see teistega sammu pidada ja kukub läbi,» selgitas üle 1,7 miljardi kasutajaga sotsiaalvõrgustiku tegevjuht.

Samas intervjuus hoiatas Zuckerberg, et pidev suurte panustega riskimine võib samas viidata läbimõtlemata tegevusele.

«Juhtidel ei tohiks tekkida tunnet, et nad peavad tihti suuri tootemuudatusi läbi viima,» selgitas Facebooki juht. Tema sõnul on see märk sellest, et ettevõte ei ole piisavalt tulevikku planeerinud, kliente ja kogukonda kuulanud ning arendusele panustanud.

«Ma usun, et kui sa teed oma tööd hästi, siis sa ei peagi ette võtma väga suuri ja pööraseid asju,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles