Negatiivsed intressid jõudsid Eestisse (4)

Marge Aliaga
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Pangajuhtide ennustused läksid täide ja kaks siinset panka hakkasid suurema kärata negatiivsete intressimäärade tõttu äriklientidelt raha pangas hoiustamise eest tasu küsima, nimetades seda valuutahoidmistasuks.

Juuli keskel teatas vaid äriklientidele suunatud Danske Bank Eesti oma klientidele muudatustest hinnakirjas. Kodulehel asuvas teates ettevõte negatiivsete intresside rakendamisest hoiustamisel ei räägi, vaid suunab lingi kaudu hinnakirja sisse, kus antakse mõista alates 22. augustist kehtima hakkavatest kontojäägi haldustasudest nelja valuuta puhul, vahendab Äripäev

Ka SEB rakendab juba sarnast valuutahoidmistasu, mis hakkab kehtima suuremate äriklientide summade puhul, alates miljonist eurost. Tasu suurus on 0,4 protsenti aastas.

Nii Swedbankil kui LHV-l ei ole plaanis ettevõtete hoiustele negatiivseid intresse kehtestada, kuid Swedbanki pressiesindaja Mart Siilivask ütles, et 1. juulist hakkasid nad küsima professionaalsetelt turuosalistelt hoiustamisel intressi, mis on mujal maailmas laialt levinud praktika. 

Loe pikemalt Äripäevast. 

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles