Hiiu maavalitsus taotleb Kärdla lennuvälja seadmete ostuks riigi abi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Transviabaltika.
Transviabaltika. Foto: JUSS SASKA

Hiiu maavalitsus taotleb riigi abi Kärdla lennujaamale uute maandumisseadmete ostuks, mis võimaldaksid lennukitel maanduda ka halbade ilmastikuolude korral.

«Kärdla lennuväli on kõige kehvemas seisus regionaalne lennuväli,» ütles Hiiu maasekretär Piret Sedrik BNS-ile. Tema sõnul on viimastel aastatel 10 kuni 30 reisi aastas jäänud ära ilmaolude tõttu. «See on meie jaoks väga suur number, mis mõjutab ka lennuliini usaldatavust,» ütles maasekretär.

«2016. aasta on olnud eriliselt masendav. Kolme esimese kuuga toimus 122 reisi ja jäi ilma tõttu ära 19 lendu: kolm jaanuaris, kuus veebruaris ja 10 märtsis,» seisab maavalitsuse kirjas majandus- ja taristuminister Kristen Michalile.

Pöördumine on lisaks saadetud ka riigihalduse ministrile Arto Aasile, kuna tegemist on regionaalpoliitiliselt olulise küsimusega, ütles Sedrik.

Seadmete täpne tehniline lahendus ja maksumuse suurusjärk on Sedriku sõnul veel lahtine ja selle üle otsustavad regionaalseid lennujaamu haldav Tallinna Lennujaam ning majandus- ja kommunikatsiooniministeerium.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles