Soome uus tubakaseadus tekitas Vene piirile autojärjekorrad (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soomlased ei tohi Venemaalt tuua tubakatooteid, kui nad on seal viibinud vähem kui ööpäeva.
Soomlased ei tohi Venemaalt tuua tubakatooteid, kui nad on seal viibinud vähem kui ööpäeva. Foto: TOOMAS HUIK/PM/SCANPIX BALTICS

Esmaspäeval jõustusid Soome tubakaseaduse parandused, mille kohaselt soomlased ei tohi Venemaalt tuua tubakatooteid, kui nad on seal viibinud alla 24 tunni, enne seda tekkisid Niirala piiripunktis kilomeetrite pikkused järjekorrad, kirjutab Kauppalehti ja vahendab BNS.

Suurem osa piiril olevatest autodest käib Venemaa poolel kütust võtmas. Enne seaduse jõustumist oli neid tavapärasest rohkem, kui kaasa toodi ka sigarette. Üks ootajatest kinnitas pühapäeval, et oli oodanud piiriületust neli tundi.

Kauppalehti andmetel oli neljapäeval olnud seitsmetunnine saba. Esmaspäeval oli see kahanenud poolele tunnile.

Soome tolliameti andmetel suitsetatakse Soomes aastas umbes 5,2 miljardit sigaretti, millest vähemalt 200 miljonit tuuakse sisse ebaseaduslikult.

Kui praegu on Niirala piiripunkt lahti ööpäev läbi, siis siseministeerium, piirivalve ja tolliamet tahavad selle edaspidi 23-st kella seitsmeni hommikul sulgeda.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles