Suurpangad jäävad uue laenuinfo süsteemi suhtes äraootavaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Krediidiinfo ja krediidiasutuste koostöös valminud eraisikute laenuinfot vahendav andmevahetussüsteem Positiivne Register lubab muuta eeskujuliku laenaja jaoks krediidi võtmise lihtsamaks ja soodsamaks, samas ei ole suured pangad süsteemiga liitunud.

«Suured pangad on kohati konservatiivsemad, nad vaatavad alguses kõrvalt, kuidas süsteem areneb ja toimib, kuid ajalugu näitab, et kolme-nelja aasta pärast liituvad ka nemad,» ütles Krediidiinfo ASi juhatuse esimees Veiko Meos.

Swedbanki erakliendi finantseerimise divisjoni direktor Andres Tukk sõnas, et nad jälgivad Positiivse Registri käivitamist suure huviga. «Seni on meie kliendid suhtunud valdavalt negatiivselt ennast puudutava info edastamisse kolmandatele osapooltele,» kommenteeris Tukk seda, miks Swedbank ei ole Positiivse Registriga liitunud. Ta lisas, et klientide nõudlusel võivad nad registriga liitumist kaaluda, kuid Swedbanki jaoks on kõige olulisem oma klientide andmeid kaitsta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles