Saksa keskpank: avaliku sektori kulutused ei elavda euroala majandust (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Joe Giddens/PA Wire/Press Association Images

Saksamaa avaliku sektori kulutuste suurendamine ei aita euroala majandust kasvatada, väitis Saksa keskpank esmaspäeval, tegemata välja euroala kaubanduspartnerite soovitusest suurendada kulutusi.

Saksa avaliku sektori kulutused ei ole sobiv vahend rahvusvahelise majanduse ergutamiseks, öeldakse keskpanga avalduses, vahendab BNS.

Avaliku sektori kulutused suurendavad kodumaist nõudlust ning kaubavahetust osa keskmise majandusega Saksamaa naaberriikidega. Kuid selle mõju jääb nõrgaks suure majandusega riikidele, nagu Prantsusmaa, Itaalia ja Hispaania.

Nii Rahvusvaheline Valuutafond kui ka Euroopa riigid on soovitanud Saksamaal avaliku sektori kulutusi suurendada ja jooksevkonto puudujääki vähendada.

Saksamaa keskpank prognoosib riigi selle aasta majanduskasvuks 1,7 protsenti, samal ajal kui ülejäänud euroala vaevab väike majanduskasv ja olematu inflatsioon.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles