Sakslaste õuele jõudis hoiustamise eest maksmine

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Kui Euroopa Keskpank (EKP) kahe aasta eest pankade hoiustele negatiivse intressimäära kehtestas, ei uskunud alljärgnevat arengut praktiliselt keegi.

Nimelt teatas läinud nädalal Saksamaal Baieri liidumaal Gmund am Tegernsee külas kooperatiivina tegutsev hoiupank Raiffeisen, et hakkab jaehoiustajatelt raha kontol hoidmise eest lõivu võtma.

Alates septembrist tuleb inimestel, kellel arvel Raiffeiseni pangas on üle 100 000 euro, loovutada 0,4 protsenti, kirjutab Bloomberg.

Tegemist on EKP negatiivse intressimäära otsese ülekandmisega eraisikutest klientidele.

«Meie äriklientidele on kehtinud negatiivne intressimäär juba mõnda aega. Miks peaks asjad olema teistmoodi eraisikutega, kelle arvel palju raha?» kommenteeris telefonitsi panga juhatuse liige Josef Paul.

«Praegu paistab, et väiksemate arvetega klientidelt lõivu võtma ei hakata,» lisas Paul.

Alles kaks nädalat tagasi kinnitas EKP juhatuse liige Benoit Coeure, et jaekliendid jäävad oma pankadele truuks, kuna märgid näitavad, et neilt ei hakata veel niipea hoiuste pealt lõivu võtma.

EKP pressiesindaja keeldus kommentaaridest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles