Kellelt küsib nõu Apple´i juht?

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tim Cook
Tim Cook Foto: Reuters / Scanpix

Apple´i tegevjuht Tim Cook rääkis Washington Postile antud intervjuus, et keeruliste olukordade puhuks on tal alati mõned usaldusväärsed tuttavad ja sõbrad, kellelt nõu küsida.

Mõnda aega tagasi tuli Cookil pead murda Apple´i dividendimaksete suuruse üle ning ta otsustas nõu küsida maailma tuntuimalt investorilt.

«Ma mõtlesin, kes võiks olla parim nõuandja selles asjas? Kes võiks olla täiesti erapooletu? Lõpuks helistasin Warren Buffettile, ta tundus kõige loomulikum valik. Ma üritan samamoodi nõu küsida ka teistelt. See ei tähenda, et ma alati järgin teiste nõuandeid. Kuid ma arvan, et tegevjuhi kohustuseks on mitte ainult teiste vaatenurkade ära kuulamine, vaid ka nende küsimine, vastasel juhul oled sa varsti end täielikult ära isoleerinud.»

Kolm aastat tagasi tuli Cookil võimudele aru anda Apple´i maksudest kõrvalehoidmise süüdistuste kohta. Ka selleks puhuks oli tal häid nõuandjaid varrukast võtta.

«Ma ei olnud kunagi varem Kongressi ees tunnistusi andnud. Seega helistasin ma Goldman Sachsi tegevjuhile Lloyd Blankfeinile, kuna ma teadsin, et tal on see kogemus olemas. Ma tunnen Lloydi ning tean, et ta on minuga alati aus. Ma helistasin president Clintonile, kellega ma olin tuttavaks saanud ühel heategevusüritusel. Ma pöördusin ka Steve (Jobsi) lese Laurene´i poole. Laurene tunneb mind ja Apple´it läbi  ja lõhki,» selgitas Cook oma strateegiat.

Täispikka intervjuud Tim Cookiga saab lugeda siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles