Kuidas õdedest Rootsis miljardärid said

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Louise Lindh ja Katarina Martinson.
Louise Lindh ja Katarina Martinson. Foto: Lundbergfoeretagen AB

Rootsi töösturi Fredrik Lundbergi (65) kahest tütrest said miljardärid tänu perekonna investeerimisfirma aktsiate ronimisele rekordkõrgustesse. 

Louise Lindh (36) ja Katarina Martinson (35) omavad mulluse aastaaruande alusel kumbki 14 protsenti börsifirmast Lundbergfoeretagen AB, kirjutab Bloomberg.

Viimase 12 kuuga on firma aktsiad kallinenud 28 protsenti ning saavutanud neljapäevase seisuga kõigi aegade rekordiks 517,5 Rootsi krooni (61,08 dollarit).

Osaliselt võlgnevad aktsiad tõusu eest tänu kinnisvara kallinemisele Stockholmis, kus korterihinnad on viimase paari aastaga kerkinud 24 protsenti.

Kinnisvara moodustas firma varadest maikuise seisuga ligikaudu 40 protsenti.

Õdede osalus sisuliselt kahekordistus 2015. aasta alguses, kui isa osa oma aktsiatest neile üle kandus. Bloombergi miljardäri-indeksi järgi annavad nimetatud aktsiad koos dividendide ja teiste börsiosalustega mõlema õe varanduse suuruseks 1,1 miljardit dollarit.

Perekond keeldus kommentaaridest.

Lundbergsi rajas 1944. aastal õdede insenerist vanaisa Lars Erik Lundberg, kes alustas elumajade ehitamisest. Fredrik võttis juhtimise üle 1980ndatel ja laiendas tegevust teistesse valdkondadesse nagu pangad ja tootmisettevõte Alfa Laval. Stockholmi börsile läks Lundbergs aastal 1983.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles