Eliithotelle mõjutas majanduslangus vähe

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hotell Kolm Õde.
Hotell Kolm Õde. Foto: Peeter Langovits

Luksushotellide ja -restoranide liidu Saksamaa, Austria, Põhja- ja Ida-Euroopa peadirektor Anja Ullrich ütles, et ajal, kui paljud majutusasutused kaotasid kliente, õnnestus sellel ketil, kuhu Eestis kuulub Kolm Õde, käivet kasvatada.


«Tundub, et meie kliendid, kes otsivad unikaalsust ja väga head teenindust, on meile truuks jäänud, ligi 60 protsenti külastajaist on meie püsikliendid,» ütles Ullrich Eestit külastades.

Sellesse ketti kuuluvad väikesed ja erilised, kuni 30 toaga hotellid maailma eri paigus. Paljud neist asuvad ajaloolistes hoonetes, nagu ka meie Kolm Õde. Baltimaadest kuulub sellesse eltiiklubisse veel Stikliai hotell Leedus.

Relais & Châteaux ketil, kuhu kuulub kokku ligi 500 eriti luksuslikku majutusasutust, õnnestus eelmisel aastal kasvatada käivet 8 protsendi võrra. Kõige kiirem, 16 protsenti, oli kasv USAs ja Kanadas.

Ida-Euroopas jäi kasv 3 protsenti juurde, kuid oli ikkagi olemas. Kiiremini tõusvad turud on Ullrichi sõnul Lõuna-Ameerika ja Aasia.

Eesti kuulub koos Peruu, Sri Lanka, Laose ja Vanatouga kuue viimase maa hulka, kus nüüd Relais & Châteaux ketti kuuluv hotell asub. Et selle au osaliseks saada, tuleb läbida põhjalik pimetestimine. Venemaal selle keti hotelleesialgu ei ole, ehkki Ullrichi hinnangul on tegu väga huvitava turuga.

Luksushotellide ja restoranide keti Relais & Châteaux ühe toa keskmine hind on 350 eurot ehk ligi viis ja pool tuhat krooni, kuid hinnad kõiguvad üsna suures ulatuses.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles