Maksu- ja tolliamet pole siiamaani alustanud läbirääkimisi Airbnb-ga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: JOHN MACDOUGALL/AFP

Maksu- ja tolliamet pole siiamaani alustanud maksude tasumise teemalisi läbirääkimisi majutusteenuseid vahendava Airbnb-ga.

«Oleme esmalt suunanud oma tähelepanu meie poolt vajaliku teenuse ja muudatuste sisseseadmisele, et sarnastel platvormidel oleks võimalik infot maksuhalduriga mugavalt vahetada,» ütles maksu- ja tolliameti pressiesindaja Mailin Aasmäe BNS-ile. Aasmäe ei osanud ka öelda, millal amet võiks Airbnb laua taha kutsuda.

Eesti Hotellide ja Restoranide Liit (EHRL) teatas juuli alguses, et peab majutusteenuseid vahendava keskkonna Airbnb tegevust olemuslikult varimajanduseks ning sarnaselt Soome kolleegidega nõuab liit Airbnb maksustamist.

Riigikogu majanduskomisjoni liige Kalle Palling sõnas toona, et jääb arusaamatuks hotellide liidu kriitika Airbnb vastu, kuna kortereid vahendav platvorm maksab juba praegu kõik maksud. Samas tõi Palling välja, et kortereid vahendava platvormi puhul on paremini vaja tagada elementaarsed tuleohutus- ja hügieeninõuded.

Tänavu sügiseks on Pallingu sõnul riigikogul plaanis välja tulla esialgse nägemusega, kuidas tagada nii maksude sujuv tasumine kui ka tuleohutusnõuded. «Maksude puhul saaks kasutada samasugust mudelit nagu Uberi juhtide puhul, kus teenitud tulu deklareeritakse automaatselt,» märkis ta.

2008. aastal San Franciscos asutatud majutuspinna vahenduse platvorm Airbnb on kasvanud kiiresti ja tegutseb 192 riigis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles