Postimees teeb ülekande sotsiaalse innovatsiooni arutelult

Marge Aliaga
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuleva pensionifondi üks asutajatest Tõnu Pekk
Tuleva pensionifondi üks asutajatest Tõnu Pekk Foto: Mihkel Maripuu

Kuigi idufirmad teevad revolutsiooni, on sotsiaalsed idufirmad toimetanud peamiselt algatajate enda entusiasmil. Laupäeval kell 11.30 kuni 13.00 toimuv arutelu küsibki, miks idufirmad ja kolmas sektori ühist keelt ei leia. 

Iduettevõtted teevad oma valdkonnas revolutsiooni: läbipaistvam pensionikogumine, avatum maailm tööotsijale, toimivamad teenused, nagu tarkvara testimine, mis tõmbavad kapitali ja kliente üle maailma. Samal ajal toimetavad sotsiaalsed start-up'id kolmandas sektoris peamiselt algatajate enda entusiasmil ja mõne üksiku toetaja heal toel.

Maailmas on need sektorid omavahel märksa rohkem põimunud ja on tekkinud investorite kogukond, kes otsib ühiskondlikku mõju koos investeerimisvõimalusega. Mis on need piirid, mis hoiavad idufirmasid tagasi võtmast ette suuremaid ühiskondlikke väljakutseid? Mis on need väljakutsed, mis hoiavad kolmandat sektorit tagasi kutsumast ellu toimivate ärimudelitega lahendusi?

Arutelul osalevad Pirkko Valge, Tõnu Pekk (Tuleva), Urmas Peiker (Funderbeam), Kristel Viidik (Testlio), modereerib Kaspar Jõgeva (JLP).

Korraldajaks on Heateo Sihtasutus. Arutelu leiab aset laupäeval kell 11.30 kuni 13.00.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles