Kanarik: lastetoetus tõuseb 2019. aastaks 60 euroni

, SDE peasekretär
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SDE peasekretär Kristen Kanarik
SDE peasekretär Kristen Kanarik Foto: SDE

Vanemahüvitise- ja puhkuse süsteemi reformimine on Sotsiaaldemokraatliku Erakonna peasekretär Kristen Kanariku sõnul üdini sotsiaaldemokraatlik ja vajalik samm.

Sotsiaalministeeriumi pakutu on üdini sotsiaaldemokraatlik. Rõõm, et ka Margus Tsahkna on jõudnud selleni, et naiste positsiooniga tööturul tuleb tegeleda. Vanemahüvitise skeemi paindlikkuse suurendamine on Sotsiaaldemokraatliku Erakonna programmiline seisukoht. Kindlasti vajavad lauale toodud meetme detailid edasist arutamist. 

Vanemahüvitist tuleb aga vaadata laiemas laste kasvamise toetamise kontekstis ja osana lapse- ja peretoetustest. Siinkohal on sobilik meelde tuletada, et kui sotsid asusid aastal 2014 valitsusvastutust kandma oli igale lapsele kuni tema 19aastaseks saamiseni makstav toetus püsinud juba enam kui kümnendi 300 krooni ehk 19 euro juures.

Meie varasem poliitiline võitlus viis lõpuks reaalsete otsusteni ja kriitilistest sõnavõttudest on tänaseks saanud seadused. Esiteks tõstame järk-järgult igakuist lapsetoetust esimesele ja teisele lapsele: 2015. aastal 45 euroni, tänavu 1. jaanuarist 50 euroni. Aastaks 2019 täidame oma valimislubaduse, mil lapsetoetus tõuseb 60 euroni. Selleks, et julgustada peresid ka kolmandat ja enamat last saama, on sotsid loonud uue lasterikka pere toetuse. See tähendab, et alates 2017. aasta 1. juulist saab pere kolmanda lapse eest 300 euro suurust lapsetoetust. Lisaks käivitub 2017. aastast riikliku huvitegevuse toetuse programm, millega suunatakse laste huvitegevusse 15 miljonit eurot lisaraha.    

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles