Kolm nippi asjaliku töökeskkonna loomiseks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Google´i kontor Chicagos.
Google´i kontor Chicagos. Foto: SCANPIX

Portaal Entrepreneur.com jagab kolme lihtsat nõuannet, mille abil luua kontorisse töine, segajateta keskkond.

Käesoleval aastal Oxfordi ülikooli poolt avalikustatud uuringust selgus, et alluvad ja ülemused kipuvad töökeskkonda erinevalt nägema ja tajuma. 63 protsenti küsitletud juhtivtöötajatest olid kindlad, et nad pakuvad alluvatele piisavalt tööriistu, mis aitavad tööle keskenduda, töötajatest nõustusid selle väitega aga vaid 43 protsenti.

Siin on mõned ideed, kuidas segavatest teguritest töökeskkonnas lahti saada ning töötajate tööle keskendumisele kaasa aidata.

Küsi tagasisidet

See on väga lihtne - küsi alluvatelt nende arvamust. Uuri, mis neid töökeskkonnas häirib, mida saaks parandada, mida muuta. Lõppude lõpuks on just nemad need inimesed, kelle häiritust tuleb vähendada ja kelle keskendumist soodustavaid töötingimusi tuleb parandada. Tööandjad ei saa aga teha mõjukaid otsuseid ilma suunanäitamiseta alluvate poolt. Ilma tagasisideta elavad ülemused lihtsalt õndsas teadmatuses.

Paku privaatsust

2014. aastal Steelcase´i poolt Euroopas, Põhja-Ameerikas ja Aasias läbi viidud uuringust selgus, et keskmiselt häiriti töötajate töötegemist iga 11 minuti järel. Selleks, et pärast segamist uuesti täielikult keskendunud seisundisse jõuda, kulus neil aga kuni 23 minutit aega.

95 protsenti küsitletutest väitsid, et tähtsustavad privaatselt töötamist, kuid vaid 41 protsendile oli see tööandjate poolt võimaldatud. 31 protsenti uuringus osalenud töötajatest väitsid, et selleks, et töö korralikult lõpuni teha, on neil tulnud seda teha kontorist väljaspool.

Avatud kontorid võivad olla küll koostööle kasulikud, kuid kindlasti peaks töötajatel olema võimalus kasutada vajadusel ka privaatsemaid kontoriruume.

Paku keskendumist soodustavaid tööriistu

Tänapäeval on olemas mitmeid tarkvaralahendusi ja programme, mis aitavad töötajatel keskenduda. Näiteks on olemas tööriist nimega Focus, mis aitab vähendada sihitult surfamist internetis. StayFocused piirab aga teatud veebikeskkondade kasutamise aega.

Suur abi võib olla ka lihtsalt helisummutavatest kõrvaklappidest, mis blokeerivad taustamüra ning edastavad töötaja valitud, keskendumisele kaasa aitavat muusikat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles