Turistide arvu kasvust hoolimata oli täidetud vaid pool tubadest (1)

Marge Aliaga
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Magamine.
Magamine. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Majutusettevõtetes peatus selle juunis 345 600 sise- ja välisturisti, mida oli seitse protsenti enam kui eelmise aasta juunis. Suurenes nii välis- kui ka siseturistide arv, ent täidetud oli vaid pool tubadest. 

Majutusettevõtete teenuseid kasutas 223 500 välis- ja 122 100 siseturisti. Eelmise aasta juuniga võrreldes suurenes välisturistide arv kuus protsenti ja siseturistide arv kaheksa protsenti. Välisturistidest 43 protsenti saabus Soomest, kümnendik Saksamaalt, seitse protsenti Venemaalt ning kuus protsenti Lätist, teatas statistikaamet.

Eelmise aasta juuniga võrreldes suurenes Soomest ja Lätist saabunud turistide arv vastavalt üks protsenti ja 17 protsenti, Venemaa turistide arv aga vähenes kaks protsenti. Rohkem turiste saabus ka mitmest Euroopa riigist – Saksamaalt, Leedust, Rootsist, Prantsusmaalt jt. Jätkuvalt suurenes majutusettevõtete teenuseid kasutanud Aasia riikidest saabunud turistide arv. Kolmandik majutusteenuseid kasutanud välisturistidest peatus väljaspool Tallinna, nendest omakorda 35 protsenti Pärnu, 17 protsenti Tartu ja 12 protsenti Saare maakonna majutusettevõtetes.

Juunis pakkus külastajatele teenust 1291 majutusettevõtet. Külastajate käsutuses oli 22 000 tuba ja 53 000 voodikohta ehk 1300 voodikohta rohkem kui eelmise aasta juunis. Täidetud oli pool tubadest ja 41 protsenti voodikohtadest. Ööpäev majutusettevõttes maksis keskmiselt 35 eurot, mis oli euro võrra rohkem kui aasta varem juunis. Harju maakonnas maksis ööpäev majutusettevõttes 43 eurot, Pärnu maakonnas 33 eurot, Tartu maakonnas 32 eurot ja Saare maakonnas 28 eurot.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles