«Turvaline» Hispaania naudib turismibuumi

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koiduaegne Barcelona pilvepiirilt. Keskel on Antonio Gaudí projekteeritud kirik Sagrada Família. Selle ehitus algas 1882. aastal ja valmis peaks see saama aastal 2026, aga et kirik on nii ilus ja ebamaine, võib eeldada, et seda ei raatsitagi lõpuni ehitada.
Koiduaegne Barcelona pilvepiirilt. Keskel on Antonio Gaudí projekteeritud kirik Sagrada Família. Selle ehitus algas 1882. aastal ja valmis peaks see saama aastal 2026, aga et kirik on nii ilus ja ebamaine, võib eeldada, et seda ei raatsitagi lõpuni ehitada. Foto: Margus Haav / Sakala

Sel ajal kui Türgi, Egiptus ja Prantsusmaa terrorismi ja rahutuste tõttu turistidest tühjenevad, suundub üha enam inimesi puhkama Hispaaniasse, kirjutab Financial Times.

Egiptus on tänavu teatanud külastajate arvu 60-protsendilisest kukkumisest. Sama saatus on tabanud kõiki teisi sihtkohti Lähis-Idas ja Põhja-Aafrikas.

Prantsuse Rivieras vähenesid hotellide broneeringud pärast veoautorünnakut Nice’is koguni 30 protsenti, näitavad majandusministeeriumi andmed.

Kontrastiks sellele on Hispaaniat 2015. aasta esimese kuue kuuga külastanud mullusega kõrvutades 12 protsenti rohkem välismaalasi. Juunikuus oli turistide kulutused riigis läinud aastaga võrreldes üleval 12,7 protsenti.

Kuigi kõikjal Hispaanias on arreteeritud ridamisi džihaadis kahtlustatud inimesi ning rünnakute eest on hoiatanud nii ISIS kui teised islamirühmitused, pole reaalseid rünnakuid viimasel ajal aset leidnud.

Ekspertide sõnutsi on mälestused 2004. aastal al-Qaeda poolt Madridi Atocha raudteejaamas korraldatud plahvatused hakanud turistide mälestustes tuhmuma.

Samal ajal nõjatub Hispaania majandus turismile üha tugevamalt – nagu teatas jaanuaris riigi keskpank, annab turism 14 protsenti sisemajanduse kogutoodangust. Turismi toel on hakanud natuke järele andma ka Hispaania 20-protsendiline tööpuudus, kuid need ametikohad pole eriti stabiilsed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles