Tallinna Sadamas oli juulis rekordarv reisijaid

Gert Siniloo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laevad Tallinna Sadamas.
Laevad Tallinna Sadamas. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

AS-i Tallinna Sadam sadamaid läbis juulis 1 401 145 reisijat, mis on eelmise aasta sama perioodiga võrreldes 4 protsenti enam ning siiani juulikuu suurim reisijate arv. Ka juulikuus Eestit külastanud kruiisireisijate arv oli läbi aegade suurim.  

Tallinna Sadama juhatuse esimehe Valdo Kalmu sõnul oli juulikuu rekordiline nii kogu reisijate arvu kui ka kruiisireisijate osas. «Võrreldes möödunud aasta juulikuuga, oli tänavu reisijaid 4 protsenti ehk ligi 54 000 inimese võrra rohkem ning juuli kogu reisijate arv ületas 1,4 miljonit. Juulis saavutasime rekordi ka kruiisireisijate osas, kokku külastas Eestit 150 075 kruiisituristi ehk 14 150 inimest enam kui mullu,» selgitas Kalm. 

«On hea meel, et Tallinna Sadama reisijateäri liigub pidevalt tõusvas joones. Tulenevalt suurenevast reisijate arvust oleme hetkel oma Vanasadama mitmeid lahendusi uuendamas. Soovime tagada selle, et reisijatel oleks mugavam Tallinnasse tulla ning ka sadama ümbruses olla,» lisas Kalm.   

80 protsenti ehk kõige rohkem reisijaid oli juulis tavapäraselt Tallinn-Helsingi liinil, mille reisijate arv ulatus 1 127 854 inimeseni, Tallinn-Stockholm liinil reisis 8 protsenti ehk 105 535 inimest ja Tallinn-Peterburi suunal 1 protsent ehk 17 389 inimest. 

Juulis teenindas Tallink 53 protsenti, Viking Line 22 protsenti, EckeröLine 13 protsenti ja St. Peterline ühe protsendi reisijatest. 11 protsenti kogu juuli reisijate arvust moodustasid kruiisireisijad. 

Juulis külastasid Tallinna Sadama sadamaid reisilaevad 584 korda, neist 80 olid kruiisilaevade külastused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles