Teises kvartalis jätsid turistid siia 20 miljonit rohkem

Marge Aliaga
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turistid Pärnus Rüütli tänaval. Foto on illustreeriv.
Turistid Pärnus Rüütli tänaval. Foto on illustreeriv. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

 

 

Teises kvartalis väisas Eestit üle 1,6 miljoni välisturisti ehk eelmise aasta sama perioodiga võrreldes neli protsenti rohkem inimesi. Ehkki Soomest saabunud turistide arv, mis moodustas külastuste üldarvust kolmandiku, vähenes aastataguse ajaga võrreldes protsendi , kasvas Euroopa Liidu elanike reiside hulk Eestisse aastaga kaks protsenti.

Näiteks Hispaaniast ja Portugalist tehti üle 25 protsenti rohkem reise. Venemaa elanikud külastasid Eestit 200 000 korda ning see number aastaga ei muutunud. Endiselt kasvas Aasia riikidest tehtud reiside arv: teises kvartalis oli neid 15 protsenti rohkem kui aasta tagasi. Sagenenud on ka külastused Ameerika Ühendriikidest ja Norrast, reisid Türgist ja Valgevenest on seevastu harvenenud, teatas Eesti Pank.

Eestit külastanud mitmepäevareisijate arv suurenes teises kvartalis möödunud aasta sama ajaga võrreldes kuus protsenti ning mitmepäevareisijate keskmine külastusaeg oli neli päeva. 48 protsenti kõikidest külastustest olid ühepäevased. Hinnanguliselt kulutasid välisturistid Eestis teises kvartalis 390 miljonit eurot, mida oli viis protsenti rohkem kui mullu samal ajal.

Samal perioodil külastasid Eesti elanikud välisriike ligi 950 000 korral ehk protsent rohkem kui aasta tagasi1. Kõiki naaberriike külastati pisut rohkem kui eelmise aasta teises kvartalis, kuid reisid Belgiasse, Prantsusmaale ja Itaaliasse vähenesid üle kümne protsendi.

Muutunud on Eesti inimeste eelistused puhkusepaiga valikul: Türgi-reisid kahanesid kolmandiku võrra, kuid märkimisväärselt sagenesid külastused Kreekasse, Bulgaariasse ja Horvaatiasse.

Mitmepäevareiside arv jäi samaks ja need kestsid keskmiselt 3,6 päeva. Ühepäevakülastusi oli külastuste üldarvust 15 protsenti ning nende arv suurenes kuus protsenti.

Eesti turistid kulutasid teises kvartalis välismaal hinnanguliselt 185 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles