Infortar laiendas haaret

Marge Aliaga
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ettevõtja Ain Hanschmidt
Ettevõtja Ain Hanschmidt Foto: Tairo Lutter

Investeerimisettevõttele Infortar kuuluv trükikoda Vaba Maa ning trükikoda Printon liituvad, misjärel moodustub suurim poognatrükikoda Eestis.  

«Trükitööstuse turg Eestis on püsinud juba aastaid staatilise ja killustatuna. Et saaksime klientidele pakkuda senisest mitmekesisemat toodangut oli kõige parimaks variandiks teenusepakkujate konsolideerumine,» sõnas  Infortar juhatuse esimees Ain Hanschmidt pressiteates.

Printon Trükikoja juhatuse esimehe Tarmo Orasmäe tähendusel on ühinenud trükikoja eesmärk kasvada TOP3 trükikojaks Eestis. «Toodete ja turu osas me otseselt ei konkureerinud. Üheskoos suudame pakkuda oma klientidele enam tooteid ja teenuseid ning seda senisest lühemate tähtaegadega, mis aitab meil nii Eestis kui Skandinaavias mahte kasvatada,» tähendas Orasmäe. 

Vaba Maa juhatuse esimehe Jaan Vainulti sõnul on ühinemisel ka praktilised põhjused. «Printon Trükikojal oli vaja uusi suuremaid tootmisruume ning meil uusi trükimasinaid. Kahe ettevõtte ühinemisel saame olemasolevaid ja ka uusi masinaid ning tootmisruume efektiivsemalt ära kasutada,» lausus Vainult.

Moodustuva trükikoja nimeks saab Printon. Kahe liituva ettevõtte käive ulatub ligi kümne miljoni euroni ning ettevõte annab tööd 120 inimesele mitmes vahetuses.

Aasta alguse poole ostis Infortar ka Eesti Gaasi enamusosaluse.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles