Ministeerium: sügisel hinnatõus kiireneb (3)

Gert Siniloo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahandusministeerium
Rahandusministeerium Foto: SCANPIX

Juba augustis peaksid hinnad tõusule pöörduma, põhjuseks energiahindade languse peatumine.

«Aastases võrdluses on kaks aastat väldanud hinnalangus hakanud taanduma. Juulis mõjutas hindu suuremal määral nii meil kui ka euroalas laiemalt toidu, täpsemalt puu- ja köögiviljade kallinemine,» ütles rahandusministeeriumi analüütik Kristjan Pungas.

Osalt pehmendas kaupade kallinemist energiahindade languse suurenemine. «Osa sellest langusest jõudis juulis ka siinsetesse kütusehindadesse. Elektri hind taandus juuni kõrgtasemelt, mida ajutiselt kergitasid hooldustööd Põhjamaade elektrijaamades,» selgitas Pungas.

Ta lisas, et teenuste hinnatõus on suvekuudel püsinud madalana, mida on soodustanud reisijateveo, puhkusereiside ja sideteenuste odavnemine. «Samas palgakasvuga tihedamalt seotud teenuseliigid nagu meelelahutusteenused ja väljas söömine on aastaga kallinenud vastavalt 6 ja 4 protsenti,» sõnas analüütik.

«Augustis peaksid hinnad pöörduma tõusule ning sügisel hinnatõus kiireneb. Põhjuseks on energiahindade languse pidurdumine ja väiksemal määral ka tubakatoodete kallinemine,» märkis Pungas.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles