Elektri börsihind oli Eestis ja Soomes juulikuus võrdne

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tugev tuul on laupäeval kella 17 ajaks jätnud elektrita 470 Elektrilevi klienti – neist 54 Lääne-Virumaal. Foto on illustratiivne.
Tugev tuul on laupäeval kella 17 ajaks jätnud elektrita 470 Elektrilevi klienti – neist 54 Lääne-Virumaal. Foto on illustratiivne. Foto: Meelis Meilbaum

Põhjamaade elektribörsi Nord Pool andmeil ühtis päev-ette elektrituru hind Eestis ja Soomes eelmisel kuul kõikidel tundidel ning keskmiseks hinnaks kujunes 30,97 eurot megavatt-tunni kohta, kirjutab BNS.

Eestis alanes elektri hind juuniga võrreldes 14 protsenti. Lätis oli elektri hind eelmisel kuul 38,32 eurot megavatt-tunnist ehk 7,35 eurot kõrgem kui Eestis. Leedus oli hind ligikaudu euro võrra kõrgem võrreldes Lätiga - 39,23 eurot megavatt-tunnist. Kogu Nord Pooli süsteemihind oli juulis 25,32 eurot. 

Elektri tootmishinda mõjutav süsinikdioksiidi saastekvoodi turuhind liikus juulis vahemikus 4,41-4,96 eurot tonnist, olles juuniga võrreldes madalam.

Elektri tulevikutehingute hindade põhjal NASDAQ OMX börsil võib augustis elektri keskmiseks hinnaks kujuneda Eestis 35,18 eurot. Järgmise aasta hinnaks näitavad juuli viimase kauplemispäeva tulevikutehingud 31,55 eurot megavatt-tunnist.    

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles