VKG käive kukkus pea kümnendiku

Marge Aliaga
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
VKG juhi Ahti Asmanni sõnul on juba pikemat aega arutatud, kuidas kriisiga toime tulla.
VKG juhi Ahti Asmanni sõnul on juba pikemat aega arutatud, kuidas kriisiga toime tulla. Foto: Sander Ilvest

Viru Keemia Grupi selle. aasta esimese kuue kuu käive oli 66,5 miljonit eurot, mis on ligikaudu kaheksa protsenti vähem kui eelmise aasta samal perioodil. 

Majanduslike tulemuste languse põhjuseks on Kiviter-tehnoloogial töötavate vabrikute ajutise konserveerimise tõttu vähenenud õlitoodete müügimahud ning maailmaturu hindade püsimine madalal tasemel. Ahti Asmanni sõnul pakub olukord põlevkivisektoris endiselt väljakutseid, teatas ettevõte.

«Töötame jätkuvalt madalate õlihindade tingimustes ning konkurentsivõime säilitamiseks kasutame ära kõik võimalused tootmise optimeerimiseks. Samas näeme selgeid märke nõudluse ja pakkumise stabiliseerumisest naftaturul ning seetõttu vaatame tulevikku mõõduka optimismiga,» lisas Asmann.

Juuli alguses otsustas VKG taas käivitada Kiviter vabrikud. Tööd saab ligikaudu 350 inimest. Endiseid töötajaid võetakse tagasi varasema töötasuga ja samadel tingimustel. Samuti säilitatakse pidev tööstaaž ning ei vähene kollektiivlepingu järgi tööstaažist sõltuv ühekordne puhkuse kompensatsioon. Plaani järgi täidetakse töökohad augusti lõpuks, Ojamaa kaevanduse täisvõimsus saavutatakse jooksva kuu keskel ning Kiviter vabrikutel septembri keskpaigaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles