Saudi Araabia tõrjub Aasias Iraani naftat hinnalangetusega

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Reuters/ScanPix

Võitluses naftatootmist kasvatava Iraaniga naftaturu pärast on maailma suurim naftaeksportöör Saudi Araabia Aramco teinud Aasia klientidele 10 kuu suurima hinnalangetuse, kirjutab Bloomberg News.

Aramco teatas, et Arab Lighti barrelihind on edaspidi 1,10 dollarit allpool Aasia regionaalset hinnasihti. See on suurim hinnalangetus pärast novembrit.

«Saudi Araabia ja Iraani vahel on võitlus turuosa pärast taas ägenenud. Saudi Araabia praegune samm on Iraanile otsene väljakutse, mille Iraan kindlasti vastab,» ütles Again Capitali partner John Kilduff.

Iraan on pärast sanktsioonide lõppemist sel aastal naftatoodangut 25 protsenti suurendanud ja aasta lõpus loodab päevas toota neli miljonit barrelit.

Aramco hinnalangetus teenib Aasias kaht eesmärki. Esiteks on Iraan just Aasia klientidele suunanud oma lisanafta ning teiseks aitab odavam nafta Aasias naftanõudlust vähendada, sest naftatöötlete kasumlikkus väheneb ja nad kahandavad tootmist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles