Ruhnu vahet sõidab suvel ainult laev

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ringsu sadam Ruhnu saarel.
Ringsu sadam Ruhnu saarel. Foto: Toomas Huik

Suvel Ruhnu saarel lennuühendust ei tule, kuna selleks ei eraldatud Saare maavalitsusele raha, mistõttu saab saarele suvel vaid laevaga, kirjutab Saarte Hääl.

Maavalitsuse nõunik Taavi Kurisoo ütles ajalehele, et praegu on maavalitsusel ning majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumil ettevalmistamisel ühishange Roomassaare–Ringsu ja Munalaiu–Ringsu laevaliinile 2011. aasta suveks vedaja leidmiseks.

Lennuk lendab Ruhnu kuni aprilli lõpuni neljal päeval nädalas: esmaspäeval, teisipäeval, neljapäeval ja reedel. Kuni 2005. aastani oli ühendus Ruhnuga tagatud vaid lennuliikluse kaudu. ning  2008. aasta lõpuni teenindas lennuk Ruhnut nii talve- kui ka suveperioodil.

2009. aastal kerkis Ruhnu laevaühenduse temaatika väga teravalt päevakorrale, kuna maavalitsus ei suutnud liinile laeva leida ning ruhnlastel ja saare külalistel tuli leppida lennukiga.






 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles