Kümme Eesti riigieelarvet: riigipöördekatse läks Türgile maksma 90 miljardit eurot

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lehvivad Türgi lipud
Lehvivad Türgi lipud Foto: AP/ Scanpix

Ebaõnnestunud riigipöördekatse läks Türgi majandusele maksma umbes 300 miljardit liiri ehk 90 miljardit eurot, ütles Türgi tolli- ja kaubandusminister Bulent Tufenkci teisipäeval ajalehele Hurryiet.

Ta lisas, et kulud võivad osutuda veelgi suuremaks, kuid samas rõhutas, et majanduse alused on tugevad ja et Türgi saab sellega hakkama.

Putšistid lõid Türgist mulje kui kolmanda maailma riigist. Kõik see mõjutab ministri sõnul lähiajal investoreid, kes ei soovi tulla riiki, mille tänavatel on olnud tankid.

«Kui riigipöördekatse toimunuks mõnes teises riigis, oleks turud vaevalt avatud nädala aja jooksul. Türgis toimus riigipöördekatse kolmapäeval ja pärast nädalavahetust avanesid finantsturud nagu tavaliselt. Intressimäärad oluliselt ei tõusnud, börsi kahjumid on piiratud. Majanduskasvu ja ekspordi prognoosi ei ole põhjust langetada,» ütles ta.

Kõige rohkem on kannatada saanud Türgi turismisektor, mida juba varem on mõjutanud Venemaa boikott lennuki allatulistamise pärast. Tühistatud on miljon broneeringut ja juunis oli turistide arv 40 protsenti tavapärasest väiksem, selgitas minister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles