Riigisaladuse loaga advokaat on haruldus

Marge Aliaga
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Carri Ginter.
Carri Ginter. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Eestis on riigisaladuse luba neljal vandeadvokaadil 632st. Advokaadid on eri meelt, kuivõrd mõjutab riigisaladuse loaga kaasnev julgeolekukontroll kliendisuhteid.

Äripäev selgitas välja, et riigisaladuse luba on Eestis lisaks Soraineni partner Carri Ginterile veel vaid kolmel vandeadvokaadil, kuigi põhjust loa taotlemiseks on ette tulnud rohkematel advokaatidel, vahendab Äripäev.

Nimeliselt kaitsepolitsei riigisaladuse luba omavaid vandeadvokaate ei nimeta, kuna riigisaladuse valdajate isikuandmete kaitse on ennetav meede vältimaks surveavaldusi neile. Teadaolevalt on riigisaladuse luba lisaks Ginterile teisel Soraineni partneril Allar Jõksil, kuivõrd mõlemad taotlesid loa seoses kaitsepolitseiameti huvide kaitsmisega vaidluses kapo aastaraamatus ära märgitud keskerakondlase Mihhail Kõlvartiga. Kõlvartit esindanud Lextali büroo advokaadid Oliver Nääs ja Üllar Talviste aga loobusid riigisaladuse loa taotlemisest.

Loe pikemalt Äripäevast

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles