Facio Eesti võlausaldajad jäid tühjade pihkudega (1)

Marge Aliaga
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Facio Ehitus.
Facio Ehitus. Foto: Margus Ansu / Postimees

Riigikohtus sõlmitud kompromiss jätab Facio Eesti võlausaldajad tühjade pihkudega ja lubab Faciost jagunenud kehadel jätkuvalt riigihangetel osaleda.

«Ma ei tohi sellest rääkida,» ütles Favel Ehituse omanik Raigo Paimre napisõnaliselt. Ta kinnitas, et kompromiss on leitud ja kohtulikult sõlmitud, ent lepingus on sees konfidentsiaalsuspunkt, vahendab Äripäev

Kui kompromissi saab lugeda ühe võlausaldaja kuue aasta pikkuseks võla väljanõudmise võitluse lõpuks, siis samal ajal võib seda võtta mitme võlausaldaja kaotusena. Nimelt tühistas riigikohus kompromissi kinnitamisega ka varasemates kohtuastmetes tehtud lahendid. Harju maakohtu otsus oli aga võlausaldajatele oluline, kuna ütles selgelt, et võlausaldajal on õigus nõuda Facio Ehituse ASi võlg ja viivised välja selle järglaselt Riito Ehituselt, kuna tegemist on ettevõtte üleminekuga.

Loe pikemalt Äripäevast

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles