Maaeluministeerium läheb edasi senise piimatootjate toetuskavaga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Kruuse.
Urmas Kruuse. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Kuigi põllumehed soovisid, et maaeluministerium vaataks üle enda piimatootjate toetuskava ning maksaks väikestele piimatootjatele 120 eurot lehma kohta ning enam kui 101 lehmaga pidajaile 50 eurot looma kohta, jätkab ministeerium senise kavaga.

Maaeluministeerium teatab Euroopa Komisjonile, et alates 2017. aastast tõuseb Eestis kuni 100 piimalehmaga farmides tootmiskohustusega otsetoetus piimalehma kohta praeguselt 100 eurolt 200 euroni ning toetus seatakse sisse ka 101–400 piimalehmaga farmidele, vahendab BNS.

Euroopa Liidu ühise põllumajanduspoliitika raames makstavate otsetoetuste muudatustest tuleb Euroopa Komisjoni teavitada 2016. aasta 1. augustiks. Täiendavaid tootmisega seotud toetusi rahastatakse Euroopa Liidu ühise põllumajanduspoliitika raames makstavate otsetoetuste eelarvest, millest kuni 8 protsenti võib kasutada raskustesse sattunud sektoris tegutsevate ettevõtjate toetamiseks.

«Väikeste ja keskmise suurusega piimafarmide toetuste suurendamine aitab säilitada maapiirkondades väikeettevõtlust. See on ülioluline maapiirkondades töökohtade ja asustuse hoidmisel,» ütles maaeluminister Urmas Kruuse (Reformierakond). «Muudatuse tulemusena hakkavad üle 90 protsendi piimakarjadest saama praegusest suuremat toetust.»

2017. aastast tõuseb kuni 100 piimalehmaga farmidele makstav toetus piimalehma kohta praeguselt 100 eurolt 200 euroni. 101–400 piimalehmaga farmidele praegu toetust ei maksta, kuid alates 2017. aastast hakatakse maksma 100 eurot piimalehma kohta.

Kui praegu makstakse täiendavat toetust kuni 100 piimalehmaga farmidele aastas kokku 2,024 miljonit eurot, siis koos väikekarjade toetuse suurendamise ja keskmise suurusega karjadele toetusskeemi käivitamisega maksab toetusskeem aastas kokku 5,6 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles