Selver ei telli Gruusia veine imiteerivat Bulgaaria Kvanzkarid juurde (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pirita Selver.
Pirita Selver. Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Jaekett Selver müüb lõpuni seni tarnitud Gruusia kaitstud geograafilist tähist imiteeriva Bulgaaria veini Kvanzkari partii, ent ei telli seda rohkem juurde.

«Selverile on seda toodet tarninud Dekater OÜ,» ütles Selveri turundusjuht Triin Kaare BNS-ile. Ta rääkis, et Selver küsis tarnijalt selgitusi.

«Märgukiri ei ole veel nendeni jõudnud, küll aga on nad olnud kontaktis Gruusia saatkonnaga ja saanud kokkuleppele, et olemasolevad jäägid võib müüa maha, juurde ei tarnita,» ütles Kaare.

Saatkond ei ole enda sõnul kokkulepet sõlminud. 

«Saatkonnal ei ole pädevust sellist luba anda ega saa ka lubada võltsitud veinide müümist. Veelgi enam, meil pole midagi sellist mõtteski olnud. Tegu oli ettevõtte seisukohaga, millega ma pole leppinud,» teatas saatkond. 

Euroopa Komisjon on Eestile saatnud märgukirja, mille järgi on Eesti poodides müügil Bulgaarias toodetud vein nimega Kvaznkari, mis imiteerib kujunduse ja kaubamärgi poolest Gruusia geograafilist tähist Khvanchkara.

«Gruusia ametivõimude informatsiooni järgi on nime all «Kvanzkari» müügil vein, mis imiteerib Gruusia veini Khvanchkara, seejuures Eestis Tartu linnas jaekaubandusketis Salver [sic] ning võimalik, et ka muudes kohtades,» seisab Euroopa Komisjoni märgukirjas.

Komisjon märkis, et Euroopa Liidu ja Gruusia vahelise assotsiatsioonilepingu järgi on Euroopa Liidus kaitstud muuhulgas Gruusia veinide geograafilised tähised. Kaitstud on ka sihilikult imiteerivad tootenimed, isegi kui tegelik tootmiskoht on välja toodud.

«Näib, et toote müümine nime Kvanzkari all Gruusia tähestikku kasutades, ehkki tooteetiketil esitatud teabest selgub, et vein on toodetud Bulgaarias, rikub eelnimetatud kaitsmistingimusi,» seisab märgukirjas.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles