Venemaad ootavad tõsised eelarvekärped (1)

Gert Siniloo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa rahandusminister Anton Siluanov.
Venemaa rahandusminister Anton Siluanov. Foto: SCANPIX

Venemaa rahandusministri sõnul saab eelarve kärpimine olema erakordselt suur väljakutse.

Venemaa valitsus andis oma esialgse heakskiidu riigieelarvekavale aastateks 2017-2019. Rahandusminister Anton Siluanovi sõnul lähtub eelarvetulude prognoos võrdlemisi ettevaatlikust eeldusest, et nafta hind püsib vähemalt 40 dollari juures barreli kohta. Samas ootab valitsus ka tulude väikest langemist.

Riigieelarve puudujääk peaks järgmisel aastal olema natuke enam kui kolm protsenti sisemajanduse kogutoodangust ehk sama, mis tänavu. Venemaa presidendi Vladimir Putini antud korralduste järgi peaks defitsiit hakkama ülejärgmisest aastast igal aastal ühe protsendipunkti võrra vähenema.

«Kavatseme järgmisel aastal kulutada nominaalselt sama palju raha kui tänavu,» ütles Siluanov. See tähendaks aga reaalselt valitsuse kulude edasist langemist olukorras, kus viimase poole aasta jooksul on valitsussektori kulutused langenud juba kümme protsenti.

«Meie eesmärk on kaitsta pensione ja muid sotsiaalseid tagatisi, samuti avaliku sektori palkasid,» lausus rahandusminister. Ühtlasi kinnitas ta, et teiste eelarveridade kärpimine saab olema erakordselt suur väljakutse.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles