Tuleva kapitalikaasamine on läinud hoogu

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnu Pekk
Tõnu Pekk Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Lõppenuid nädalal hoogustus Indrek Neivelti, Sandor Liive ja veel mitme prominentse majandustegelase loodud pensioniühistu Tuleva kapitali kaasamine.

Kui juuli esimesel poolel lisandus kapitali keskmiselt 12 000 kuni 15 000 eurot päevas, siis eelmise nädala tempo oli üle 60 000 euro päevas. Terve kuu jooksul lisandus kapitali keskmiselt 30 000 eurot päevas.

Tuleva asutaja ja üks eestvedaja Tõnu Pekk ütles Postimehele, et kuna enne 1. juulit lisandunud liikmetel oli aega kapitali sisse maksta kuu aega, siis enne eelmisel nädalal hakkas nende jaoks tähtaeg kätte jõudma.

„Inimesed ikka jätavad sellised asjad viimasele minutile,“ kommenteeris Pekk, kelle sõnul oli reede hommikul maksnud kapitali 318 Tuleva liiget.

Pensionfondi litsentsi saamiseks peab Tuleva koguma kapitali vähemalt kolm miljonit eurot, reede hommikuse seisuga oli kapitali kogutud juba 869 887 eurot ehk peaaegu üks kolmandik vajalikust.

Tuleva liikmed võivad paigutada ühistusse igaüks 1000 kuni 10000 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles