Brüssel eraldas Türgile 1,4 miljardit eurot (1)

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türgi lipp
Türgi lipp Foto: AP/Scanpix

Euroopa Komisjon on kiitnud heaks 1,4 miljardi euro eraldamise Süüria põgenike toetamiseks Türgis, teatas pressiteenistus eile.

Raha antakse hariduse, eluasemete, sotsiaalse infrastruktuuri ja sotsiaalmajandusliku abi tarvis, vahendab Dienas Bizness.

Komisjoni kõneisiku Mina Andreeva sõnutsi on tegemist järjekordse sammuga täitmaks Brüsseli kohustusi tulenevalt migrantsiooniküsimusi puudutavast kokkuleppest Euroopa Liidu ja Türgi vahel.

Eelnevalt on Türgile juba eraldatud ligikaudu 740 miljonit eurot ning seega kujuneb kogusummaks umbes 2,14 miljardit eurot.

Maikuus kirjutas Financial Times, et Türgi nõuab Euroopa Liidult lubatud raha ning rõhutab, et tahab seda kulutada oma äranägemist mööda. Ankara nägemuses laekuks raha otse Türgi valitsusele ja selle ametiasutustele. Briti majanduslehe andmetel on Euroopa Komisjon nõudnud, et raha liiguks Türki läbi ÜRO agentuuride ja rahvusvaheliste valitsusväliste organisatsioonide. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles