Autotootjad remondivad suhteid Tuneesiaga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Autotööstus.
Autotööstus. Foto: SCANPIX

Autofirmad on asunud üle vaatama oma ärisuhteid Tuneesia pagendatud autokraadi Zein al-Abidine Ben Ali lähisugulastega, kelle käes oli enamik riigi autoimpordist.

Andes jõuliselt märku Tuneesia ärimaastikku ootavatest muudatustest, ütlesid Ford Motor, Daimler ja Volkswageni Audi, et hindavad oma müügioperatsioonid ülestõusu valguses ümber.

Ford, mis müüb oma sõidukeid Tuneesiasse firma kaudu, mille osanik on endise presidendi naisevend Belhassen Trabelsi, ütles, et «vaatab ärisuhte importijaga hiljuti tõusetunud küsimuste valguses üle».

Daimler teatas, et hoiab silma peal nii Tuneesia arengutel kui oma importijal nimega Le Moteur – mille omanik on Ben Ali väimees Marouane Mabrouk. Saksa firma teatas, et toimib lähtuvalt oma poliitikast: «null korruptsiooni».

Tuneesia rahutuste käigus purustasid rahvahulgad mõned endise presidendi väimehe Mohamed Sakher al-Materi autod, kes kontrollib Porschesid, Volkswageneid, Audisid ja Kiasid Tuneesiasse importivaid firmasid.

Audi ütles, et on peatanud oma autode eksportimise Tuneesiasse, kuna ei ole kindel nende turvalisuses.

«Me peame järele mõtlema, kas me saame selle partneriga edasi töötada ja kas ta on üldse õige partner meie jaoks,» ütles Audi.

Tuneesia ajutine valitsus on asutanud korruptsioonijuhtumite uurimise komisjoni. Mõned analüütikud usuvad, et riik võtab endise presidendi pereliikmete osalused üle.

«Ma ei kujuta ette, et valitsusel tuleks probleeme nende osaluste külmutamisega ja näiteks rahandusministeeriumi kontole kandmisega, või siis uuesti müüki panemisega,» ütles varahaldusfirma Tunisie Valeurs tegevjuht Fadhel Abdelkefi.

Copyright The Financial Times Limited 2010.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles