Balti riigid ja Poola soovivad sealiha müügikeelu leevendamist

LETA/BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seakatku oht püsib.
Seakatku oht püsib. Foto: Arvet Mägi

Balti riikide ja Poola põllumajandusministrid kavatsevad välja töötada ühise seisukoha Aafrika sigade katku küsimuses, et pidada Euroopa Komisjoniga läbirääkimisi osade sealiha müügipiirangute eemaldamise osas, vahendab BNS.

Läti ja Leedu soovivad seakatku kolmandast riskitsoonist sealiha eksportimise keelu kaotamist.

«Suured kompleksid ei tohi ühe katkujuhtumi tõttu kannatada. Ühine seisukoht on, et kui juhtumid ei kordu või me võtame meetmeid kindlustamaks, et komplekside ümber pole väikefarme, siis tuleks kolmas tsoon suurkomplekside ümbert eemaldada enne perioodi lõppu,» ütles Leedu põllumajandusminister Virginija Baltraitiene pärast kohtumist oma Läti kolleegiga.

Aafrika sigade katk hakkas Leedus levima 2014. aasta alguses, esimene katkukolle leiti Valgevene piiri lähistelt. Sama aasta suvel jagas Euroopa Komisjoni Leedu katkuviiruse riskitsoonideks, mis raskendas sealiha eksporti riigist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles