Rahandusministeerium kahtleb statistikaameti töö efektiivsuses (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahandusministeeriumi asekantsler Dmitri Jegorov
Rahandusministeeriumi asekantsler Dmitri Jegorov Foto: Tairo Lutter / Postimees

Rahandusministeerium on tuvastanud, et kõik riikliku statistikaameti poolt tehtavad viimased statistikatööd ei ole otstarbekad, mistõttu tuleks ametil oma tööd tõhustada.

Statistikaamet peab oma tegevusi tõhustama ning leidma lisavahendeid uute suundade alustamiseks oma senist töökorraldust ümber kujundades, kirjutas ministeeriumi asekantsler Dmitri Jegorov kirjas statistikanõukogule, vahendab BNS. 

Jegorov tõi välja, et viimaste statistikatööde loetelude kooskõlastusringid on tuvastanud, et kõik statistikaameti poolt tehtavad statistikatööd ja väljundnäitajad ei ole täiel määral kasutatavad.

Seetõttu tellib rahandusministeerium 2016. aastal analüüsi, mille eesmärk on mõõta kõikide ameti statistikatööde näitajate kasutatavust ja asjakohasust.

Rahandusministeerium ei näe järgmiseks aastaks ette statistikaameti eelarve suurendamist, mistõttu tuleb ametil uute statistikat puudutavate tegevuste või suundade alustamiseks üle vaadata senise tegevuse rahastamine ja seada prioriteete.

Lisaks ootab ministeerium jätkuvalt statistikaametilt oma töö tõhustamist, sealhulgas halduskoormuse vähendamist ja statistikatööde vajaduste ülevaatamist koostöös ministeeriumitega.

Statistikaamet on  rahandusministeeriumi haldusalas olev Eesti riigiasutus, mis tegeleb riikliku statistika tootmisega.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles