Pool eurotsooni riigivõlakirjadest on negatiivse intressiga

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Frankfurt on Brexiti järel kerkimas
kogu Euroopa finatskeskuseks, Euroopa Keskpank asus Saksamaa linnas
juba enne sedagi.
Frankfurt on Brexiti järel kerkimas kogu Euroopa finatskeskuseks, Euroopa Keskpank asus Saksamaa linnas juba enne sedagi. Foto: SCANPIX

Juuli keskel müüs Saksamaa kümneaastase lunastamistähtajaga võlakirju negatiivse intressiga. See on esimene kord, kui mõni eurotsooni riik emiteerib pikaajalisi võlakirju, millele investorid on nõus peale maksma.

Lühemaajalisi võlakirju on negatiivse intressiga müünud Saksamaa ja Soome, samuti mõni kõrgeima krediidireitinguga riik. Jaapan ja Šveits on müünud ka negatiivse intressiga kümneaastaseid võlakirju.

Saksamaa müüs hiljuti kümneaastase lunastamistähtajaga võlakirju intressimääraga –0,05 protsenti aastas. See tähendab, et investoritele võlakirjade hoidmise ajal intresse ei maksta, aga kui saabub lunastamistähtaeg, siis maksab Saksamaa neile tagasi vähem kui nad laenu võtsid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles