Tegevjuht kirjutab kõigile 7000 töötajale igal aastal sünnipäevakaardi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kujuta ette, et sa kirjutad igal aastal 7000 sünnipäevakaarti. Ja nüüd kujutle, et teed seda enam kui 1,5 miljardi dollari suuruse ettevõtte juhina.

Aga just seda teeb kinnisvara taastamisega tegeleva ettevõtte Belfor juht Sheldon Yellen igal aastal.

«Inimesed ütlevad, et klient tuleb esimesena. Aga mina ütlen, et minu inimesed tulevad esimesena. Ja ma tõesti usun seda,» rääkis Yellen.

Ta sõnas, et isiklikult sünnipäevakaardi kirjutamine on töötajate tunnustamine. Oma inimeste ettepoole seadmine aga aitab neile ka klientide eest paremini hoolt kanda.

Tal on sünnipäevakaardid varuks nii töölaual, portfellis kui eralennukis. Reisi ajal või vabal hetkel kirjutab ta sünnipäevakaarte, lisades mälestusi või märkmeid töötajate kohta.

Tava sai alguse umbes 30 aastat tagasi, kui Yellen Belfori tööle läks. Ta tundis, et töötajad ei austa teda, kuna ta oli ühe omaniku hõimlane.

«Ma mõtlesin, et sellest üle saamiseks hakkan kirjutama isiklikke sünnipäevakaarte. Siis peavad nad vähemalt tulema ja tänama kaardi eest. Ja nad tulid. Me hakkasime teineteisega suhtlema.»

Ja nii hakkaski koos Belforiga kasvama ka kaardisaajate nimistu. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles