Eestlased ehitavad Rootsis puidust suurt kontori- ja laohoonet

Marge Aliaga
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: EstNor

Eesti ettevõttel EstNor on Rootsis valmimas 1600m2 kontori- ja laohoone, mis on unikaalne selle poolest, et kogu hoone on valmistatud puidust.

EstNor OÜ tegevjuht Renee Mikomägi kinnitas pressiteates, et nende jaoks esmakordne suurehitis valmib õigeaegselt ja kliendi soovidele vastavalt: «EstNor´i jaoks on see kahtlemata suur ja huvitav väljakutse, sest varasemalt on meie ettevõte spetsialiseerunud peamiselt elumajade ehitusele.»

Mikomägi sõnul on suurimaks väljakutseks aeg, sest leping sai allkirjastatud märtsis ja tehasetöödega alustati mai keskel. «Sisuliselt kahe kuuga sai kogu hoone tehases valmis ehitatud ja hetkel toimuvadki umbes neli nädalat kestvad hoone montaazitööd objektil,» sõnas Mikomägi.

EstNor`i leping sisaldab lisaks montaazitöödele ka hoone lõpuni ehitamist. Tööd plaanitakse lõpetada selle aastanumbri sees, jaanuaris võetakse hoone kasutusele.

Maja arhitektuuriline pool valmis küll rootslaste käe all, kuid inseneritööd tehti kõik Eestis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles