VKG alustas 350 inimese tööle ennistamisega

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiviter-tehnoloogial töötavad põlevkiviõli vabrikud.
Kiviter-tehnoloogial töötavad põlevkiviõli vabrikud. Foto: Sander Ilvest

Viru Keemia Grupp (VKG) on alustanud konserveeritud Kiviter vabrikute taaskäivitamisega ja koondatud 350 inimese tööle tagasivõtmisega.

«Loodame, et saame kõik töökohad komplekteeritud augusti jooksul,» ütles VKG suhtekorraldusjuht Irina Bojenko BNS-ile. Ta lisas, et septembri keskpaigaks on plaanis tootmine täisvõimsusel käivitada. «Kuu aega võtab käivitamine: käivitatakse, tehakse katsed ja siis jõutakse täisvõimsuseni,» sõnas ta.

Seetõttu on ettevõte juba osa insenere tagasi tööle võtnud ja 1. augusti seisuga tuleb järgmine osa inimesi. «Augusti alguseks loodame insererid ja tehnoloogid tööle saada ja augusti jooksul võtame operaatorid tööle,» rääkis ta.

Kaevandusse on Bojenko sõnul samuti pea kõik inimesed juba tööle tagasi kutsutud, kuna Kiviteride käivtamisega suurendab ettevõte oma kaevandusmahte. Ta lisas, et valdav osa inimestest võetaksegi tööle tagasi kaevandusse ja VKG Oili.

VKG võtab kõik 350 inimest tagasi vana palgaga ja tingimustel. «Selline oli kokkulepe,» märkis Bojenko.

Viru Keemia Grupi (VKG) juhatuse esimees Ahti Asmann ütles juuli alguses BNS-ile, et kahe Kiviter-õlitehase taaskäivitamine vähendab vaid firma kahjumit ning kasumini jõudmiseks on nafta hinnal vaja veel kasvada.

«Kahe tehase taaskäivitamine ei kata madala nafta hinna tõttu ära kõiki muutuv- ja püsikulusid,» ütles Asmann. «Sellise hinnaga ei teeni ükski põlevkivienergeetikaettevõte kasumit,» märkis ta.

VKG juht märkis aga, et otsuseid teeb ettevõte pikemaajalise perspektiiviga. «Kui turg paraneb, võib-olla ühel hetkel õnnestub jõuda ka kasumisse tagasi, aga mitte veel,» rääkis Asmann ja lisas, et tehase taaskäivitamine on seotud lihtsalt seisva vara kasutuselevõtmisega, mis vähendab ettevõtte kahjumit.

VKG teatas aasta alguses, on madala naftahinna tõttu sunnitud koondama ligikaudu 500 inimest, tegelikult jäi koondatute arv mõnevõrra väiksemaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles