Briti tööpartei võimalik uus juht lubas kasinusele lõpu teha

Gert Siniloo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Owen Smith.
Owen Smith. Foto: PA Wire/Scanpix

Praeguse juhi Jeremy Corbyni asemele pretendeeriv Owen Smith lubas muuhulgas brittidele paremat tulevikku ning kritiseeris konservatiivist peaministrit Theresa Mayd.

Praegu Suurbritannia parlamendis Walesi esindav Owen Smith on jäänud Jeremy Corbyni ainsaks konkurendiks võistluses Briti Tööpartei juhi kohale. Täna peetud kõnes tegi Smith ülevaate oma võtmepositsioonidest, lubades teha lõpu kasinuspoliitikale, kirjutab The Guardian.

«Ma olen kindel, et tööpartei valitsus, mida mina loodan juhtida, purustab kasinuse, lõpetab selle. Me anname Briti rahvale lubaduse, mida me ei murra: tagame parema tuleviku,» ütles Smith.

Mehe põhilubaduste hulka kuulub avaliku sektori palkade külmutamise lõpetamine ning lisaraha suunamine riiklikku tervishoiusüsteemi (NHS). Smithi plaani kohaselt suureneks NHSi rahastus igal aastal nelja protsendi võrra, seda alates 2020. aastast, mil toimuvad eeldatavasti uued üldvalimised.

Lisaks lubas Smith taaskehtestada 50-protsendilise tulumaksumäära jõukatele ning tagasi pöörata ettevõtete tulumaksule ja pärandimaksule tehtud kärped. Ülirikkaid ootaks Smithi valitsemise all ka uus maks, mis tooks mehe enda väitel sisse kolm miljardit naela (3,56 miljardit eurot) aastas. Smithi sõnul on aeg, et rikkad panustaksid ühiskonda rohkem raha.

Ühtlasi on juhikoha pretendendil kavas reformida tööõigust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles